Nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief blikken we terug op onze generale repetitie, vertellen we jullie graag meer over de huidige stand van zaken, over de start van de Roparun op zaterdag 18 mei en de doorkomsten in de Achterhoek en Liemers.
Generale repetitie
Op zaterdag 6 april hebben we gezamenlijk onze generale repetitie uitgevoerd. Nog één keer ervaren hoe alles in het ‘echie’ gaat. De ‘route commissie’ had een route van 80 kilometer uitgestippeld: de eerste 40 kilometer over het officiële Roparun parcours in de Achterhoek, Liemers en regio Arnhem.
Last but not least, de binnenkomst en de bbq georganiseerd door team catering overtrof al onze verwachtingen. Het was een superdag en we zijn er helemaal klaar voor om met Pinksteren te gaan vlammen!

Sponsoring
Recent schreven we dat we op 29 maart de mijlpaal van € 20.000  aan donaties hebben bereikt, daar waren we al onwijs trots op. Daarnaast is het ons gelukt om alle materialen, middelen en boodschappen gesponsord te krijgen. We maken dus bijna geen kosten en kunnen heel veel doneren aan de Roparun. Maar Team Eiges Wette heeft niet stil gezeten; dankzij jullie hebben we de volgende mijlpaal bereikt: €30.000 is inmiddels opgehaald!


Route inclusief ‘pitstop’ Jan & Jan te Didam

Op zaterdag 18 mei 2024 om 11.00 uur gaan wij, als allereerste (!) team van alle 210 deelnemende team, van start op Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe in Enschede. Met een gemiddelde snelheid van 10,7 km p/u arriveren wij op maandag 20 mei (2e Pinksterdag) om 14.46 uur op de Coolsingel in Rotterdam. Non-stop, 24 uur per dag zijn we actief om de ruim 550 km af te leggen.

In estafettevorm rennen we van Enschede naar Rotterdam. Onafgebroken, zonder te stoppen, 550 kilometer!

Zonder te stoppen?

Nou vooruit, wij stoppen kort bij Jan & Jan in Didam om jullie allemaal te bedanken voor de enorme steun aan ons en extra aangemoedigd te worden. We hebben kort de tijd om even te praten, een aai over de bol te krijgen of een schup onder de kont.

Onze geschatte aankomsttijd in Didam is rond 19:00 uur op zondag 19 mei. Jan & Jan ontvangt jullie graag!

Tijdens deze korte stop gaan we ons spandoek met alle sponsoren ook presenteren en maken we een mooie groepsfoto.
Zien we jullie daar ook om ons te steunen?

Volg ons

Tijdens de Roparun zullen wij via onze social media kanalen (Facebook en Instagram) jullie regelmatig voorzien van updates, tevens gaan wij ook via een Whatsapp groep informatie met jullie delen.
In de Whatsapp groep ‘Vrienden van Eiges Wette’ zal gedurende het Pinksterweekend regelmatig een update gegeven worden. Leuke foto’s en filmpjes worden gedeeld, we willen jullie meenemen in onze Roparun. Om je aan te melden verzoeken we je een berichtje te sturen naar één van de teamleden, of schrijf een kort mailtje naar eigeswette@gmail.com.

Onze live locatie kan ook gevolgd worden via deze website https://www.roparunlive.nl/# , ons teamnummer is 184 en teamnaam Eiges Wette.

Eiges Wette in de krant
Zowel in het Doetinchems Vizier als in het Montferland Journaal heeft recent een interview met Ellen Heuveling gestaan. Voorafgaand aan de generale repetitie maakten we een groepsfoto en werd Ellen geïnterviewd door Hans Hissink.
Op deze website kan je het interview nalezen: https://www.doetinchemsvizier.nl/reader/35352#p=6

Website en gastenboek
Op onze website, www.eigeswette.nl, hebben wij de afgelopen periode allerlei nieuwsberichten geplaatst, al onze teamleden voorgesteld, alle sponsoren benoemd en hebben we ook een gastenboek. Wij zouden het leuk vinden als jullie ook een berichtje achterlaten in ons gastenboek.
Kijk ook eens op onze website www.eigeswette.nl of op Facebook en Instagram Eiges Wette

Met vriendelijke groet,
Team Eiges Wette


Indrukwekkende generale repetitie

Op zaterdag 6 april stond onze generale repetitie gepland. Om klokslag 07.50 uur werd er verzameld bij sponsor VCMi in Beek. De goed gehumeurde fotograaf schoot een aantal mooie teamfoto’s voordat we van start zouden gaan.


De organisatie had een route van 80 kilometer uitgestippeld: de eerste 40 kilometer over het officiële Roparun parcours in de Achterhoek, Liemers en regio Arnhem. Na de pauze in Huissen, via een alternatieve route door Bemmel richting de veerpont om via Aerdt en Elten terug te keren naar Beek.
De weergoden waren ons wederom gunstig gezind. In de ochtend een heerlijk zonnetje met een temperatuur van ruim 18 graden, in de middag wat meer bewolking en wind maar nog steeds aangename omstandigheden om hard te lopen.

Ieder heeft vanuit zijn eigen rol de best denkbare prestatie geleverd! De voorbereiding en instructies waren top, de lopers en fietsers waren goed getraind en gingen er ruim 80km vol tegenaan, de chauffeurs en navigatoren werden soms op de proef gesteld door onverwachte afsluitingen maar door hun creativiteit en praktische aanpak was dit geen issue, de pauze bij sponsor G.P.I. was goed georganiseerd en extra boeiend door de bedrijfsrondleiding door Roy. De overtocht op ‘de Titanic’ was ook een hoogtepuntje, maar last but not least, de binnenkomst en de bbq georganiseerd door Linda, Saskia en Ingrid overtrof al onze verwachtingen. Het was een superdag en we zijn er helemaal klaar voor om met Pinksteren te gaan vlammen!

Dank aan alle sponsoren voor het beschikbaar stellen van de locatie, de boodschappen, de bbq, de drankjes en de gesponsorde oversteek met de veerpont.
Op onze social media kanalen zijn alle foto’s en filmpjes te vinden.

Gesprek met raadgever Christian Vereijken: ‘Vergeet niet te genieten tijdens de Roparun


Vorig jaar werd het idee gelanceerd om deel te gaan nemen aan de Roparun met Eiges Wette. Een compleet nieuw team van 27 personen werd gelanceerd met nagenoeg geen bekendheid met de Roparun; immers, (bijna) niemand had ooit deelgenomen. Maar mede dankzij de hulp van raadgever Christian Vereijken worden we goed voorbereid op de Roparun 2024.


Christian heeft in het 2018 als loper zelf deelgenomen aan de Roparun met het team uit Zutphen. Via buurtgenoten werd hij benaderd om deel te nemen en deze uitdaging ging hij maar graag aan. Vanwege corona vonden de edities in 2019 en 2020 geen doorgang. In 2021 nam Christian de taak op zich om als chauffeur te fungeren om vervolgens in 2022 weer als loper actief te zijn. In de editie van 2022 was ook ‘ons’ Ellen (ook bekend als EL in ons team) actief voor het Zutphens team. Hierdoor zijn de contacten met Christian ontstaan.

Christian heeft zelf niet meer de ambitie om deel te nemen aan de Roparun, maar was maar al te graag bereid om team Eiges Wette te voorzien van gevraagd en ongevraagd advies 😊. En daarvoor zijn we hem zeer dankbaar. Vele tips, handige zaken en adviezen zorgen ervoor dat we volledig voorbereid aan de start staan in Enschede tijdens Pinksteren. Christian omschrijft de Roparun als een uniek evenement waarbij de sportieve uitdaging samenkomt met een emotionele kant.

Christian, in het dagelijks leven werkzaam als servicecoördinator, heeft een studieachtergrond op het gebied van recreatie & toerisme. Stages deed hij als buitensportinstructeur in o.a. Finland, hierdoor ontstond nog meer z’n passie voor de natuur en hardlopen. Een perfecte combinatie. Mooie verhalen over (ongetraind) trailruns lopen, jezelf uitdagen, mindset en ondertussen genieten van de natuur en luisteren naar je lichaam passeren de revue tijdens dit gesprek.

Vanwege een blessure past Christian zijn looptechniek aan, hij wordt zelfs zo enthousiast dat hij besluit om hardloopclinics te verzorgen onder de naam ‘Lichtvoetig Hardlopen’ om zo andere lopers ook met plezier en blessurevrij te laten lopen. Ook voor team Eiges Wette heeft Christian een clinic verzorgd en recent konden ook ‘niet teamleden’ deelnemen aan z’n clinic.

Christian, alvast bedankt voor de adviezen, tips en overige handige zaken waarvan je ons al voorzien hebt! En we blijven graag gebruik maken van je kennis en kunde!

In de krant!


Teamnummer  184
Ons officiële teamnummer voor de Roparun is 184!!!


Hardloopclinic
Pasfrequentie. Afwikkeling van de voet. Beats per minute en je eigen hardlooptempo. Voetlanding. Zomaar wat termen die zondag 17 december voorbij kwamen tijdens de hardloopclinic.

IMG-20231217-WA0001
IMG-20231217-WA0001
IMG-20231217-WA0002
IMG-20231217-WA0002
IMG-20231217-WA0004
IMG-20231217-WA0004
IMG-20231217-WA0007
IMG-20231217-WA0007
IMG-20231217-WA0006
IMG-20231217-WA0006
IMG-20231217-WA0005
IMG-20231217-WA0005


In de drukbezochte Montferlandse bossen gingen de lopers, een aantal reservelopers en zelfs ook chauffeur/fietser René onder leiding van ervaren Roparun loper Christian aan de slag. Een aantal fanatiekeling had voorafgaand aan de clinic al wat kilometers hardgelopen of kwam zelfs hardlopend op de locatie.

Om klokslag 10.00 uur werd er verzameld op de parkeerplaats bij ‘Uitspanning ’t Peekse in Beek. Na een korte introductie van Christian werd er in een rustig hardlooptempo koers gezet naar de bosrijke omgeving aan de overzijde van de straat. Tijdens de warming-up, terwijl we in rap tempo de lunches en touwloze touwspringoefeningen aan het uitvoeren waren, kwamen we onder andere te weten welke maximale hardloopafstanden op een dag een ieder had afgelegd, hoe vaak en hoe ver er per week wordt hardgelopen en wat ieders favoriete hardloopronde is. Team Eiges Wette blijkt te beschikken over een mooie mix van lopers!

In een bijna twee uur durende clinic werden we door Christian voorzien van allerlei informatie op het gebied van hardlopen en alles wat daarbij kan komen kijken. We gingen onze eigen pasfrequentie tellen en ervaren wat er gebeurde wanneer de pasfrequentie werd aangepast. We werden uitgedaagd om na te denken over onze voetlanding en hoe onze voet afwikkelt terwijl de hoogtemeters opliepen.

Manuela en Gert-Jan, elke zandkorrel en hoogtemeter in dit gebied kennen ze, lieten ons de voor velen nog onbekende Montferlandse paden, beekjes en heuvels doorkruisen. Tussendoor kregen we uitdagende opdrachten van Christian die vol enthousiasme werden uitgevoerd. Na bijna twee uur sloten we de hardloopclinic af en werd er koers gezet richting de welverdiende kop koffie of thee. Een klein groepje maakte nog een kleine ronde door Beek centrum om zo het aantal kilometers nog op te schroeven en te kunnen showen op Strava. Ook zij sloten daarna aan bij ‘Uitspanning ’t Peeske. Hier werd nog volop nagepraat en nieuwe ideeën bekokstooft.